perjantai 25. huhtikuuta 2014

Käsijarru päällä

Maanantaina treenatiin HAU:lla "Huippis kouluttaa" treeneissä, jossa kouluttajana tällä kertaa Sanna Toivola-Järvinen. Alunperin tarkoitus oli osallistua koulutukseen Milou'n kanssa, mutta koska takajalan antura aukesi pääsiäisenä, ei sillä voi treenata. No Nemon onni tällä kertaa.

Sanna oli koonnut melkoisen monipuolisen 27 esteen radan, jostä löytyi vähän kaikkea. Treenilistalle näiden treenien jälkeen:

  • Puomin kontakti (No tämä oli kylläjo tiedossa ja listalla valmiina). Nemo on (jälleen) alkanut himmailla puomin alastulolla. Tähän vinkiksi Sannalta saatiin palkkaaminen puomin jälkeiselle esteelle. Ei heti puomin alastulolle -> ajatus koiralla seuraavalle esteelle.
  • Takaakierrot kun hyoyt toisiinsa nähden 180 astetta. Nemo lukee nämä todella herkästi välistävetoina pelkästään mun olkapään liikkeestä, joten olkapäiden kanssa tarkkana ja selkeä törkkäys taakse.
Plussat näissä treeneissä:
  • Pakkovalssi-vastakääntö toimi hyvin. Tässä pitää muistaa oma maltti. Ei askelia.
  • A:n kontakti on ja pysyy
  • Sannan kommentit Nemosta oli, että se lukee hyvin esteitä ja lukitsee ne hyvin
Torstaina osallistuttiin Milou'n kanssa Koirakeitaan näyttely-tehotreeniin. Kun ei kerran voi aksata, niin keskitytään olemaan kauniita. Milou ei tästä tosian taida olla samaa mieltä.  Nytkin meni alusta 10 minuttia, ennen kuin Milou lakkasi vouhotuksen ja tajusi, että hallilla tapahdukkaan mitään kivaa (tai ei ainakaan aksata). Kouluttaja vaikutti oikein mukavalta ja otti todella hyvin huomioon Milou'n pöytäongelman. Alkuun käytiin ihan rauhassa asioita läpi ja harjoiteltiin niin juoksemista kuin pöydällä seisottamistakin. Käsittelyä tuli paljon. Loppuun otettiin vielä näyttelytilannemainen treeni, jossa taustalle laitettiin pauhaamaan musiikkia (=näyttelyiden hälinää) ja treenattiin uudestaan samoja asioita. Edelleenkin Nemo ahdistuu pöydällä ja kouluttajakin nauroi, että hauska kun pöydällä Milou on ihan maansa myyneenä, mutta heti kun pääsee lattialle, on aivan eri koira. Sanoi kyllä, että tosi hyvä, että palautuu tilanteesta niin nopeaan :) Ehkä se siitä....

Tänään puolestaan oli perinteinen Juhan valmennus Akatemialla. Edelleenkään Milou'n antura ei kestä treeniä joten taas sai Nemo paikata. Ja oikeastaan maanantain hyvin sujuneiden treenien jälkeen oli tosi kivakin mennä Nemolla taas treenaamaan. Juhan kommentti treenien jälkeen oli, että mä ohjaan Nemoa Milou'hun verrattuna käsijarru päällä. Tätä jäin ihan tosissaan miettimään, ja tottahan se varmaan on. Nemon kanssa mulla ehkä on vähän omassa asenteessa parannettavaa, enkä oikein luota koiraan. No nyt yritetään muistaa jatkossa vapauttaa se kässäri ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti