lauantai 5. huhtikuuta 2014

Jalkaterät menosuuntaan

Tänään treenattiin Korhosen Maijun opissa HAU:n hallilla.  Radassa käytetiin paljon eri ohjauksia ja paljon meille vieraampia ohjauksia. Positiivinen yllätys oli kuinka hyvin me niistä kaikista suoriuduttiin ;)

Kolme tärkeintä oppia treenistä:


  • Maailman helpoin liike, takaakierto pyörittämällä, onkin yllättäen mulle vaikea. Tyrkkään jalkaterät helposti liian nopeasti pyörityksen suuntaan kun tärkeää olisi pitää ne takaakierron suuntaan siihen asti, että koira lukinnut kierron. Tässä täytyy myös muistaa pitää liike yllä. Helposti töksäytän liikkeen ennen kiertoa.



  • Välistävetokohtaan Maiju esitti vaihtoehdoksi valssi-sokkaria. Koira lukitaan valssikäteen ja heti tämän jälkeen ohjaus vaihdettaan toiselle puolelle. Tässä ajoitus on ERITTÄIN tärkeää. Katse pitää muistaa pitää koiran puolelle ja liikkua itse rohkeasti. Milou'lla tämä toimi tosi hienosti, kun itse sain ajoituksen kuntoon. Ehdottomasti otan kättöön tämän ja harjooittelen tuon ajoituksen täydelliseksi.



  • Tiukkoihin valsseihin Maiju ohjeisti käyttämään vastakkaista kättä. Tätä ei suomessa paljon nää, mutta totesin kyllä että toimii. Vaikka Milou'lla on todellä hyvät tiukat kaarteet niin tämä on kyllä hyvä siinä tapauksessa kun valssilta lähdetään todela tiukasti ns. tulosuuntaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti