sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kisatauko on katkennut

Eilen katkesi 3 kuukauden kisatauko kun Milou korkkasi kolmoset Janakkalassa (tuomarina Heidi Viitaniemi). Myös Nemo pääsi testaamaan kisavirettään yhden startin verran.

Tuloksena oli 2 hyllyä, nolla ja Nemolle 15. Jokaiselta radalta löysin kuitenkin jotain mihin saatoin olla tyytyväinen, vaikka tietysti paljon oli korjattavaakin.

Eka rata oli hypäri ja mua jännitti ihan sikana. Olin ihan jäässä. No siinä sohlasin sitten itse heti alussa. olin myöhässä, enkä lähettänyt Milou'ta kunnolla takaakiertoon ja siksi otti hypyn edestä. Loppurata menikin sitten hyvin. Tosin Milou kävi taas niin kuumana, että muutoma rima tippui. Tällä radalla olin kuitenkin supertyytyväinen lopun vaikeaan kohtaan, missä pyöräytin sylkkärin kautta hypylle jossa putkiansa. Se onnistui.

Tokalla radalla kämmi kävi myös heti alussa ja Milou irtosi väärälle hypylle. Ihan itse sen kyllä sinne ohjasin. Loppurata meni taas puhtaasti ja Milou teki erihyvät kontaktit, jopa keinulla. Mä myös käytin tilaisuuden hyväksi ja tahallaan pidin Milou'ta normaalia kisatilannetta pidempään kontakteilla. Hyvää harjoitusta siis.Näin myös omat radat ipadiltä ratojen välissä ja huomasin, että molemmilla radoilla olin koko ajan ohjauksissa myöhässä. Taas oli unohtunut luotto koiraan. Kolmannelle radalla tustustuessa keskityinkin kunnolla siihen, että tekisin ohjauset ajoissa, enkä suotta tunkisi liian lähelle esteitä. Kunnollinen keskittyminen auttoi ja kolmannelta radalta tehtiin nätti nolla. Ainoastaan keinulla karjaisin "seis" liian aikaisin ja Milou himmasi jo puolessa välissä ja pysähtyi liian aikaisin. Lähti kuitenkin vasta vapautuskäskyllä. Nyt täytyy siis treenata sitä oikeaa seis-paikkaa. Kovin paljon muuta korjattavaa en tältä radalta kyllä löytänyt edes videota katsoessani. Puomille mentäessä odotin ehkä turhaan, mutta toisaalta oliko sillä loppuuloksen merkitystä?Milou teki myös nätit pienet kurvit, esim ennen keppejä olevaa hyppyä ei paljon enempää nuolemalla olisi voinut mennä. Sijoitus oli 7., mutta muistaakseni eroa voittajaa oli joku 3 s (tuloksia ei vielä tältä radalta netistä löytynyt).

Tässä myös video nollaradasta. Laatu tosin heikkeni tänne talletettaessa aikas paljon :(
Nemo pääsi vasta kolmannelle radalle kisaamaan ja Milou'n nollan jälkeen mun oli jotenkin vaikea kasata itseni niin nopeasti. Olinkin Nemon radalla ihan liian löysä ja myöhässä ensimmäisessä valssissa, jonka takia Nemon edessä->Rima tippui. Toinen virhe tuli kepeillä kun nemo huijasi viimeisen keppivälin. Otin koko kepit uusiksi ja nemo aloitti väärästä välistä. Nemon radassa kuitenkin postitiivista oli Nemon vauhti. No tekihän se isoja kurveja (ainakin kun Milou'hun vertaa) mutta vauhtia oli Nemoksi mun mielstä älyhyvin ja sillä oli myös asenne tällä kertaa kohdillaa.

Radat ei ollu mun mielestä mitään helppoja ja monin paikoin oli aikamoista pyöritystä. Me kuitenkin selvittiin ja todistettiin, että kyllä me pystytään Miloun kanssa niihin nolliin myös kolmosten radoilla. Lisää kisavarmuutta tarvitaan, ettei ohjaaja ole niin jäässä,ja keinu täytyy hioa kuntoon (ensin varmuus, sitten vauhti). Tästä on siis hyvä jatkaa molempin kultapoikien kanssa ;)

1 kommentti: